Idol 2008

Såhär tycker jag, och det måste väl ändå vara viktigast.



Victoria:
Lite bajsnödigt. En tråkig låt, med en tråkig sångerska som tror att hon är all that.
"Det var ju ett bra framträdande men jag fick inget bra omdöme". Säger hon liksom.

Loulou:
Har varit bättre, och sjungt bättre, men kul att hon försöker sig på något uptempo. Skön tjej också!

Alice:
Men gue vilken fjortis. Förstår mig inte på vad som är bra med henne.

Jenny:
Jag gillar henne, men jag tyckte att hon borde ha tagit låten i en lägre tonart alt en oktav ner. Är ju inte expert på sång men den låten ska ha lite mörker i sig.

Sepideh:
Shit vilken brud. Hon har attityd och är som jag brukar säga: "such a black woman". Det är när man har det där lite sassy som jag gillar. Och galet mycket plus för hennes ben och klackar.

Yasmine:
Jag gillade faktiskt hennes blick, hon gick rakt igenom kameran och hon gjorde låten bra men som juryn tyckte, lite pretto.

Anna:
Oh my god, jag klarar inte av henne. Det första på audition var bra, men idag blev det prettovm. Har också hört att hon inte är så trevlig i verkligheten.

Linda:
Hon knäcker ju alla. Sen har ju jag hört henne innan men hon var ju bäst. Tycker hon kunde ha valt en lite mer känd låt, men hon kan ändå pull it off. Hon är en idol.

Tenjou Tenge

This is the shit. Det här är klass på grejer. Anime från japan som heter Tenjou Tenge.
Vänta in tills rappen börjar vid en minut, där dom varvar japanska med engelska ord. Låter helt galet fantastiskt.

Det här är verkligen introt också!
 
Nej jag dör va bra detta är. Vill ni se hela serien kan jag fixa det!

Dagen efter

Ja, jag säger då det. Mycket intressant kväll.

Anyhoo så har jag snart en iPod. Min förra mötte ju en alldeles för tidig tragisk död och efter en lång period av sorg och enbart svarta kläder så har jag nu införskaffat en ny.
Min syster var i det stora landet till öst eller väst eller hur du nu vill tänka dig det. (Du hamnar där förr eller senare oavsett håll). Där köpte hon en iPod Touch till mig med 32GB. Galet bra. Så nu är den i Sverige, dock i Karlstad.


Snart så är den i mina händer.

Efter en flera timmars sittning med 6 avsnitt av Heroes på raken så ska jag nu bege mig till Klippet för att handla lite essentiella förnödenheter. Men vi ses och hörs om livet.

Jo just det...Lisa, kämpa på. Dom kommer fatta till slut.
Pace.

Little Miss Kiddie Queen

Alltså detta är bara äckligt. Jag såg på MTV nu och det är program om beauty pageants. Det är väl tragiskt men the Tiara Girls får väl klara sig, dom är ju ändå snart vuxna. Till skillnad från barndelen. Kiddie Pageants. Det är riktigt skrämmande.



Dom sminkar småbarnen till horor, sätter på dom fejktänder, har löshår större än Nanne och säger att det är det viktigaste i världen. Ungarna fick själva svara på frågor och dom önskade att dom hade bröst (dom är typ 6-8 år) och att det är så bra för man kan vinna så mycket pengar. Galet. Bara i Amerika.


Det är som en skräckfilm, jag skulle springa om jag såg den här ungen.

Snart kommer väl Chucky: The Pageant. Nej fy fan säger jag bara. Fy fan.
Fy fan.

I mitt eget blue hawaii.

Alltså jag dör. Jag har varit och kollat på Christer Sjögren. Det var jag, Linnea, Zain, David, Christopher och Karin.
Fyfan va roligt vi hade!



Det började med att jag hade mentormöte med min fabulösa mentor Nathalie. Sen så mötte jag upp gänget och vi drack lite på bussen innan vi gick förbi vakterna med ett enkelt: "vi är med danstjejerna". Vi fick sitta på läktaren vilket var skönt får då kunde vi låta lite utan att störa för mycket. Och dricka naturligtvis.
Det blev väl en tre vinflaskor typ, och lite allsång.

Det sjukaste av allt var att när showen började var dansarna utspridda på pelare i lokalen i typ flamencokläder med snygga solfjädrar. Plattformarna som dom stod på började snurra och dom stod som såna där ballerinaleksaksaskar medans lite pianoklink ljöd i bakgrunden. Men det övergick i, hör och häpna, Let me think about it. Och dom dansade snyggt som fan innan det övergick i, hör och häpna igen, My baby shot me down. Galet bra. Och sen som från ingenstans kommer Christer Sjögren och börjar sjunga Djingis Kahn. Tämligen bisarrt.

Jessica Andersson gjorde några gästnummer och även om vi inte fick Kalla Nätter så körde hon Kom i discomedleyt och det var också snyggt som fan. Klänningarna var galna. Jag ville sno en.
När showen var slut och vi kom till busshållplatsen så var både Chris och Karin borta. När vi ringde dom visade det sig att dom hade fastnat vid souvenirståndet. Och fulla som vi hade blivit så hade dom tyckt det var en bra idé att köpa en t-shirt och nyckelband samt lypsyl med Christer Sjögren-loggor på! Fantastiskt.


Jag fick med mig dom i fyllan och villan.

Efter en långprommis till Gamla Stan, ett attackglas vin och och lite drama så förflyttade vi oss till G. Där dansade vi arslet av oss och gick nog ner i spagat också insåg jag nu i en horribel flashback.
Det var grymt roligt och vi attackraidade Sleven också så vi får väl se om chefen ger oss kicken på nästa möte.
Sen tog jag och Zain en taxi och kvällen var över. Grymt skönt också att jag inte var bakis alls. Det var nog all mat jag åt på seven.

Nej, nu ska jag ta och fräscha till mig lite, det här är inte okej.

25:e är den dan jag gillar mest.

Jodå, för idag så är det minsann löning, eller i mitt fall CSN-utbetalning.
Man har ju varit fattig som en handikappad student som inte kunnat jobba på hela sommaren och dragit på sig en kreditskuld på 10000. (Jag kom på den liknelsen själv, bra va?)

Så nu har jag betalat hyra och räkningar och grejer och jag är inte bankrutt, det känns ovanligt och fantastiskt!
Är nog ledig i helgen också verkar det som. Och imorgon är det sovmorgon. Så en ganska fittig dag till att börja med börjar kännas bättre och bättre. Det ska bli grymt med helg, jag ska ju se Christer Sjögren liksom!


Är det inte fabulöst så säg?

Ja, det är sant. Jag och Christer går way back. Han brukade dejta min mamma på...näe, jag skojar bara. Min mentor och jag ska ha möte imorgon och hon är så snäll att hon ger mig biljetter till Christers show för hon dansar där.
Och för er ickedansare låter det kanske lite B med Christer men hon är grym. Ska bli riktigt roligt!
 
Nu ska jag duscha så att jag ser lite fräsch ut imorgon!
Godnatt och sov snyggt.

Dagens citat

Som om inte Ingvar Oldsbergs ordvitsar är nog. Idag knäckte min balettlärare Ane Marie denna numera odödliga klassiker:
"Jag vill inte se hur ni gör er passé, det är, ja, passé"

Kommentarer överflödiga. Fantastiskt!


Vice ordförande Johan tack.

Idag har varit en bättre dag. Jag var upp kl 6 för jag skulle vara på Feelgood kl 8. Hyfsat tärt.
Och allt det bara för att jag ska få veta att jag inte får snurra ens på två veckor för att min fot måste läka. Så jävla omständigt! Men ändå är jag inte så less som man kan tro. Eller jo, men det kommer och går.

Sen när jag kliver in på jazzen där jag iofs visste att vi skulle ha studiebesök så öppnar Anne dörren och det visar sig att det är Timrå som är och hälsar på. Hyfsat förvånad blev jag men det är kul, för man skärper sig som fan.
Och jag gjorde lite saker som jag inte får göra. Men från och med nu är det slut med det.

När klockan slog fem och alla gick hem så skulle jag på Elevrådsmöte. Det var en intressant historia som vanligt. Det känns som att jag får skit för åsikter som inte ens är mina eftersom att jag för fram dom. Men men, sånt är väl livet när man vågar säga en åsikt högt. Sen så bestämdes det att jag blev vice ordförande. Så hädanefter vill jag att alla kallar mig för Vice Ordförande Johan. Och det är inte en önskan utan ett krav.

Haha, Stacy-Ann for ut ur Top Model. Så jävla rätt, även om jag tyckte att Fatima var helt bakom flötet.
Nej, nu ska jag diska. Grattis Ann!


Födelsedagsbarnet! Och nej, såhär går hon inte klädd i skolan!

Träningsvärk, partnering och lite tv.

Jag har aldrig haft så ont som när jag försökte dansa idag. Smärtan efter workshopen är total, och när jag skulle lyfta benen på baletten trodde jag att jag skulle dö.

Sen så skulle vi ha partnering. Det är för oinsatta en slags form av partnerarbete(duh) och då lyfter man alltså varandra.
Man dansar en koreografi, just nu av Val vilket är mycket ben, armar och vändningar med linjer. Och jag trodde att jag skulle falla ihop och då ska jag ändå bara lyfta Louise som väger typ två kilo. Tro på fan att det blir intressant när vi kommer till lyften som hon ska göra med mig. Jag lägger mig på hennes rygg och typ splitar och jag hjular med all vikt på henne bland annat. Men hon är stark för sin storlek, som tur är.

Vi satte faktiskt det mesta förutom sista gången då jag fick min allra första blackout i koreografi. Den enda gången jag har fått det är när jag dansar solo och inte satt koreografin exakt och då inte kan det. Jag har aldrig fått det i någon annans koreografi. Riktigt läskigt.
Nu har vi iaf bytt så nu ska jag öva in med Aron. Det kommer bli mycket lättare ur vissa synpunkter, och mycket svårare ur andra.

Nu när jag har varit hemma har jag bara jäst och glott på tv. Detta såg jag på:
Top Model :
Jag tyckte att det var helt fel att Claire åkte ut för även om hon har varit tråkig så är hon snyggast. Det finns ju betydligt fulare tjejer kvar. Fatima bland annat ser ju helt missbildad ut och Stacy-Ann förstår jag mig bara inte på var hon ska vara snygg någonstans. Men Whitney växer på en faktiskt.
SYTYCD:
Visst är Joshua bra för att aldrig har dansat annat än hiphop men inte tillräckligt, plus att han är tjock och har tandställning.(Jag är inte alls skadad från min barndom) Men det faktum att Will inte är kvar är ju galet. Annars älskar jag Marks stil och Twitch är också okej. Men på tjejsidan finns ingen annan än Katee. Jag säger som Mia, "you were meant to dance". Hon är fantastisk. I både contemporary och Paso Doble som också var de bästa numren ikväll. Jag gillade också Sonyas.

Sen zappade jag förbi Idol och Americas Got Talent men det är ju ingen action än riktigt. AGT har ju några sjuka talanger, bland annat han som bröt sönder saker med rumpan (ja, ni läste rätt, youtuba) och gammtanten(hur söt var inte hon?).

Nu ska jag sova så jag kommer upp i tid till min sjukgymnasttid imorgon tio över åtta.

Frisk som en (para/cashew/jord)nötkärna

Tydligen så ska jag vara det. Det är ju skumt med tanke på att jag aldrig har haft ont i halsen på det här sättet. Men det kan vara ett virus också, men det syndes tydligen inte så för mig är det bara att vänta ut.
Men jag stannade iaf hemma och gick till läkaren för att kolla upp det och hon sa att jag inte smittar så det är inget jag själv säger iaf som alla andra (nämner inga namn).

Så imorgon är jag back on track i skolan och det kommer göra så ont för min träningsvärk är helt galen.
Jag har iaf hunnit diska och städa och tvätta idag så det känns bra. Även ringt för min behandling, men dom ringer inte upp. Mer information om det kommer när jag når lite framgång.

Har ju börjat ladda...titta på Heroes och det är verkligen grymt bra. Jag förstår verkligen allas fascination över serien och Masi Oka, Hayden Panettiere och Milo Ventimiglia. Fast alla är ju grymma och jag älskar "Nikki's not here right now".
Jag ska också få superkrafter när jag blir stor. Mer än vad jag har nu förstås.

Snygga är dom men speciellt Milo eller Peter som han heter i serien. Mums.

STANNA HEMMA FÖR I HELVETE!

Det är det här jag har sagt till alla jävla idioter på skolan! Om man är sjuk, så ska man vara hemma, annars kommer någon oskyldig (läs: mig) bli smittad. Precis som det har hänt nu.

Jag blir aldrig sjuk men om det är tio pers med virus i kroppen som tränar bredvid dig så är det klart att man har en ganska påtaglig smittorisk. Så nu är jag hemma tills jag har antibiotika eller är frisk för jag vill inte att någon annan ska bli smittad av mig.

Det suger att vara hemma men det får man ta. Jag missar min första balettklass just nu och sen även min första jazzklass. Jag som ville ha hundra procent där men det kanske är oundvikligt att man missar någon i slutändan. Som om det inte är nog att jag inte får hoppa.
Ja, just det. Vet inte om jag sa det men jag var ju hos läkaren och det har inte läkt som det ska så att jag får inte hoppa på tre månader. Men det är rätt lugnt ändå. Man lär sig väl något av det.
Det gör det desto roligare när jag kommer tillbaka och inte har hoppat på 8 månader men ändå gör det bättre än alla andra! Jag, självsäker? Nu förstår jag inte alls vad du menar.


Oj, det var inte lilla bilden, men jag är ju också rätt lång. Ser inte riktigt så skabbig ut dock. Jag är ju alltid fräsch.


Armed and fabulous

That's not only me but also Miss Congeniality. 2 närmare bestämt.
På svenska blir det Miss Secret Agent!
Just nu på trean, fantastiskt!


Imorgon är en annan dag.

Nu fick jag en rolig idé. Tänk om alla mina blogginlägg döptes till en schlager. Det måste jag testa ett tag. Skriv gärna vad ni tycker om det.

Alltså, imorgon är en annan dag och inte vilken dag som helst (men gud, jag börjar bli som chandler, totalt förutsägbar) utan en dag med smärta.
Jag har nämligen vart på en workshop idag med en massa akrobatik och sånt och om jag kan gå till skolan imorgon så kommer jag ömsom grina ömsom skrika och ömsom skratta. ´(Skriver man så?)

Annars har helgen varit mest jobb och lite fest. Nu ska jag sova lite men skriver nog mer sen.
Helgens bild:

Zain fixar Ritas hår och hon dricker efter eget recept; sprit, vin och tranbärsjuice!


Va skönt att vara ledig.

Jag måste lära mig att säga nej. Jag ska ju göra allt, jobba, dansa och gud vet vad.
Idag är det jobb fast jag skulle gått på workshop, och imorgon är det workshop när jag skulle ha varit hemma och vilat.
Nej du Nathalie, var glad över att du är ledig! Jag är fett avundsjuk på dig.

Nu så ska jag ta och duscha av mig spritdoften tror jag.

Det är aldrig över.

Och nej jag pratar inte om mitt bloggande. För ikväll tar det slut efter detta inlägg.
Jag pratar om livet och dansen. Bara för att man skadar sig så tar det inte slut.

Titta bara här.

Shit, säger jag bara. Snacka om inspirerande.

Dags att skaffa barn kanske?

Eftersom att de flesta av er som läser denna blogg är i dansvärlden, unga, eller bara allmänt upptagna så har  förmodligen inte så många av er barn.
En som dock har barn är min gamla barndomskompis Veronica. Hon är 86:a som mig med två små barn nu vid 22 års ålder och det kan man ha sina tankar om men jag ska säga er att hon är verkligen rätt person med barn.
Hon är en fantastisk mamma och ungarna är galet söta.
Måste bara visa en bild på yngsta barnet, Olivia. Är inte ungen skön så sig?


Så himla charmig. Det är nästan så att jag ska fara hem till Sundsvall och kidnappa henne!

Vill ni läsa om ett annorlunda liv för en 22åring med barn, dagis, villaköp och så vidare samt se mer bilder på två galet söta barn så gå in på sapho.bloggagratis.se.

En bra dag för mig, den värsta för någon annan.

Det har ju känts av olika anledningar väldigt pissigt i skolan för att jag har fått höra saker som satt sig i huvudet.
Men idag så vände allting. Det var en lagomt stressig morgon och när vi hade modernt så tyckte jag för en gångs skull att jag kunde göra allting utan att bli förvirrad alternativt uttråkad. Det var som att något landade.

Och när vi började baletten och jag stod där i mina arton lager kläder så var jag så speedad så att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Men allt eftersom plaggen åkte av så blev jag mer och mer koncentrerad och jag tyckte att jag jobbade bra. Man tar i lite extra när man har en rumänsk ballerina som drar i en och skriker "Bravo!!!!" , "Neeej!!" eller "Vrid Ut!!!".
Och helt plötsligt så börjar hon att prata om att jag verkar som att jag har förstått och att jag jobbar så bra och verkligen hittat något så att hon kommer sätta VG på mig i balett. (Det är enligt David väldigt ovanligt och det högsta betyget)
Det har iofs mer med att jag utvecklas och jobbar hårt snarare än att jag är värsta premiärdansaren.


Lite balettporr för er, har man tur så får man en sån kropp efter ett tag.

Men det kändes lite skönt med bekräftelse på att jag utvecklas för jag började bli orolig att det bara var jag som tyckte att det hände något. Så, även om jag inte är framme, så är jag iaf på god väg, och härifrån kan det bara bli bättre.

Alla andra verkade lite låga på baletten så det var nog kanske bara jag som hade en bra dag.
Men ingen av dom ska klaga för när jag tog hissen så mötte jag Bella, och hon gick på kryckor. Varför undrade jag och hon sa bara "ja, nu har det andra korsbandet gått av" och sen åkte hissen och jag stod bara där och gapade.
Hon är verkligen inte en människa som förtjänar detta.

Men jag hoppas verkligen och jag ska göra mitt bästa för att hon ska tjata till sig en operation så snabbt som möjligt så att hon kan komma tillbaka. Sköter hon rehaben så bör hon kunna dansa inom två månader har jag hört. Och det är inget. Vi har ju Lisa som var borta sen Mars, Karin som också var det och ändå hade chans att komma tillbaka men inte gjorde det, Jag som inte jobbat ordentligt sen vi började, Tanne som kommer vara borta några månader nu och Nina som sammanlagt nog inte kunnat dansa två månader heller på grund av sin hamstring.

Så det är inte över för att man är borta en sväng, man får en chans att komma tillbaka. Jag ska pusha henne.
Nej, livet är inte lätt som dansare, har någon en bra dag, så har någon annan kanske sin värsta dag ever.

Nu ska jag diska lite och sen gå och lägga mig i tid tänkte jag.
Det är inte lätt när det är svårt men det är skönt när det går.

Doktorn kan komma.

Jag har ett vagt minne av att jag jämt brukade sitta och glo på det när jag hade kommit hem från skolan i mina yngre dagar. Men idag när jag satt och väntade på min röntgen så var det på TV:n i väntrummet. Det är inte särskilt bra. Alls.

Varför var jag där, undrar ni nog?
Jo, jag har ju haft lite ont i foten och min sjukgymnast tyckte att jag skulle dubbelkolla att allt läkt rätt, och förmodligen så är det så. Men man kan ha ont ändå. En liten chans dock är det att något är fel, därav röntgen.
På fredag vet jag säkert.

Något annat lite mindre trevligt hände i väntrummet. In kom en man i 40årsåldern med sin mamma. Dom var båda invandrare, och inget ont om det, men dom var verkligen kliché. Hon hade typ mustach och han var tjock och svettig. Men inte nog med det. Vi satt på samma stolsrad och han satt med sin mamma i en rullstol framför honom. Men han satt och stirrade på mig från bakom en tidning som han låtsasläste. Och när jag sneglade lite, så såg jag att han satt och masserade. Inte mamman utan sitt skrev. Och man kunde se något växa. SÅ JÄVLA ÄCKLIGT.

Sedan så for jag förbi affären, för jag skulle ändå inte hinna tillbaka till skolan. Och vad hittar jag inte då?
Jo, ett utav Klippets (bästa affären i Stockholm btw, hör av er för detaljer samt ev. karta) specialerbjudanden.
18st Gainomax för 159! Det är typ 8 kronor styck. Så såhär ser det ut i min kylskåpsdörr nu.


Crazyfullt med Gainomax.

Nej, nu ska jag se på Heroes innan jag ska iväg och sjunga. Bra serie som jag börjar att se nu, lite lätt försenad.
Toodles.

Pure fucking art.

Mycket ser man i dansprogram och i SYTYCD. Men även om denna säsong inte är så bra förutom Will och Katee så har Mia Michaels (förstås) gjort ett galet bra gruppnummer till tjejerna.
Alltså detta är bara.. fantastiskt. På riktigt.


Woods comma Elle

Oh it's fantabolous. Det är Legally Blonde på tv just nu. Och jag sa när den filmen kom att hon borde få en Oscar, och det fick hon senare. Inte för den, men den visar ändå på att hon är grym.


Lite dålig kvalité bara men jag älskar hennes Admission Video Essay. Det är ju helt fantastiskt när hon säger; "I feel comfortable with using legal terms in my everyday life".



Och jag måste ju vara den enda personen som gråter till slutet av den filmen. Ja, förutom Burefjorsk förstås.
För övrigt så går den som musikal på broadway. Det skulle ju vara min dröm att vara med där!

Dans med Blake

Såhär såg det ut när jag tog Blake för inte så längesen. Det är jag i mitten. Och jag var fett trött för jag hade dansat hela dagen och sen tagit en klass innan med Blake.
Men here goes. Let me think about it med Ida Corr f. Fedde Le Grand.


Hål i pokerväggen med mackisar.

Igår så var det en riktig bakisdag med Kungshallen och annat skit vilket naturligtvis resulterar i en riktig tjockisdag idag.
När ska jag lära mig?

On other notes så spelade vi spel hemma hos Walle. Det började med Tecken (ni vet kortspelet) som dom kallade Kotte (?)  och med helt fuckade regler. Tacka vet jag Norrlandsversionen. Sen så spelade vi poker med makaroner som insats.
Det gick faktiskt helt okej, jag funderar på att satsa på en riktigt karriär som pokerartist eller vad dom nu kallar sig.

Vi såg också på Hål i väggenTV6 och det var helt hysteriskt roligt. Jag hade ägt den tävlingen.
Ja, ni kan nog lista ut hur det går till.

Firmafest=fyllefest

Ojojoj säger jag bara. Igår var det firmafest för Sleven Götgatan 57. Och när det är firmafest bjuds det på sprit.


Svenneevent liksom.

Det hela började med att vi skulle ses halv fyra i Stadshagen, och där skulle vi bowla. Ja, och dricka också naturligtvis.
Det roliga var att jag inte hann med någon frukost så jag blev ju full efter en klunk vin. Men ändå hann jag sänka fem glas under en bowlingtimme. Så då var man rätt dragen när man skulle vidare till middagen.

Men innan maten så tyckte någon att det var en bra idé att dricka drinkar. Så det gjorde vi. Och det kom in ett sällskap i restaurangen som faktiskt gick på grund av oss. Men vi fortsatte att dricka drinkar. Någonstans i detta så trodde jag att när maten väl kom så skulle fyllan gå ner, men det var redan på en så pass illa nivå att det inte hjälpte.
Sedan så tog vi taxi ut till Gröna Lund och innan vi skulle femkampa så skulle vi ju dricka lite mera. Så det gjorde vi.

Jag vann ju förra årets femkamp alldeles galant men iår så var jag lite för full, plus det faktum att vissa grenar var utbytta. Mina paradgrenar naturligtvis. Men jag spelade på, drack och trodde att varenda klunk jag tog skulle komma tillbaka upp.
Räddningen blev popcorn. Linnea köpte typ några kilo som vi vräkte i oss, och hade vi inte haft det hade vi nog aldrig fått i oss all alkohol. Och jag tror att jag stötte på en vakt på grönan också.

Och trot eller ej, men vi träffade Camilla Wiehen där inne, när vi var aspackade jag och Linnea. Fett otippat.

Sen förflöt taxin vidare till ett ställe på regeringsgatan som hette 1900 där vi drack skumpa eftersom jag och Linda tyckte att det satt rätt just då. Mer shots också, och några drinkar. Sa jag att chefen bjöd på allt? Då måste man ju dricka.
Så fullare och fullare blev vi, och speciellt Rodde och Mehdi som flörtade med alla brudar och då speciellt Petra. I love it.
Verkligen firmafest.
Sen skulle vi gå på Ambassadeur men Mehdi var för full. Eller egentlligen var alla för fulla men vi kunde sköta oss lite bättre.

Så det blev Blue Moon Bar där jag och Linnea battlade bögarna på schlagergolvet med spagater och ben och gud vet vad. Jag lyckades också med konststycket att stå på händer och huvud där inne. Jag är förvånad över att vi inte blev utkickade. Och så drack vi förstås.
När kvällen började lida mot sitt slut så tog jag och Linnea följe förbi Sleven förstås där jag gick in och krävde och sen tog fyllemat. Jag skyllde på chefen som söp ner mig.
10 timmar senare vaknar jag upp i Liljeholmen, men det är en helt annan historia. Vi hann också med att mynta ett nytt uttryck; Sked-surprise.

Kort och gott en jävligt rolig (och ganska tragisk) fyllekväll. Och billig för vissa av oss. Inte alls för vissa andra.
Tack Fredrik och sleven säger jag.

För övrigt.

Så blev jag ju tvungen att dansa balett i tights idag. Och ungefär såhär kände jag mig...



Ord är överflödiga. Precis som henne.

TGIF

Som dom säger i staterna. Thank God Its Friday.
Imorgon är det ju slevenfest så idag tar jag det lite lugnt.

Lars, min man från Sundsvall är här i helgen pga SFS (Stagefight Sweden) styrelsemöte som vi ska på imorgon. Det är efter det vi ska ha vår årliga fest/femkamp på grönan som jag iår kommer att vinna precis som traditionen sig bör.
Nu ska vi dricka caucasians eller som man säger i Sverige, white russians.
Men vi hann även med att shoppa lite åt Lars och jag lyckades springa på en jacka som jag blev helt kär i.



Jag vet att allting är fett skabbigt omkring, men visst var jackan snygg. Kanske inte mest originella men precis en sådan jag velat ha länge.


Nej, nu ska vi se på film och dricka sprit sådär som man gör i Norrland.
Vi syns på andra sidan!

På det hela taget en bra dag, förutom tights.

Det började segt, men jag har så som mig själv att skylla. Och Jocke en del också. Vi tog nämligen en improviserade barrunda kring S:t Eriksplan igår kväll. Men kul var det.

Dagen förflöt ändå på rätt bra, fram tills att vi kom till baletten.
Jag var sådär lagomt taggad som jag alltid är när det är balett, men jag stod inte på samma plats. (stämningsmusik här tack) Sådär svensk som man är så sitter man inte bara vid samma plats i konferenssalen, man står vid samma ställe på stången.

Men jag jagade bort utbytestyskan och stod mitt på golvet, och tro på fan att jag syndes. För redan innan första övningen var slut så började Ane Marie skrika på mig, och dra i mig sådär ryskt (fast i hennes fall typ rumänskt) och jag börjar jobba som fan. Jag har aldrig svettats så på klass någonsin. Jag visste inte ens att jag kunde jobba så mycket.
Och hon slutade inte heller. Så jag jobbade arslet av mig och känner verkligen att jag kommer utvecklas nu.
Det enda som var jobbigt är att hon inte gillade mina byxor så jag måste ha tights från och med nu och jag känner mig så jävla TJOCK i tights. Fyfan.

Men ska man bli bra på att dansa så. Jag kanske blir smalare snabbare nu när jag jobbar hårdare också.

För övrigt så har Jacob förstört mitt liv genom att berätta vem som vinner Top Model. Det var det enda positiva i mitt liv ju.
Men ingen fara, jag ska inte förstöra det för er. Jag är inte sån.

Nej, nu ska jag tycka synd om mig själv.
Ta.

Gah! Hur ska jag hinna?!

Det är ju helt fantastiskt att Top Model 10 kör varje dag, men ibland så kommer det till ett vägskäl.
Idag så är det ju Idol 2008 också vilket innebär ett aggressivt zappande för mig!
Vad ska man välja liksom? Jag vet fortfarande inte, och det är typ slut nu. Men kommer detta fortsätta, vad gör jag då?



Hmm... it's a cunundrum. (stavas det så?)

Nej, nu ska jag väl ta och göra något produktivt med mitt liv.


Promillehalt

Det har jag i blodet just nu. Jag som skulle börja mitt nya nyttiga liv.
Men det var så trevligt! Jag var på Wallmans och drack billigt vin för att jag var med Köpenhamnsgänget... tack Carin!
Sen såg vi showen, och nu är jag hemma och ska sova. Hoppas bara inte att jag försover mig imorgon!

Nej, nu ska jag fälla in klövarna!

Min nya hjälte - Russell Brand

Fatta att han gör det här är i direktsändning i USA och han säger allt detta. Det är fucking fantastiskt!

Brev från staterna.

Det har jag minsann fått i min brevlåda idag.
Dagen började ganska segt eftersom att jag aldrig somnade igår, så i slutändan så hade jag sovit två timmar när jag skulle träna i sex. Men när jag väl kom hem så såg jag en bekant handstil på ett blått och fancy kuvert.
Det var Lisa som hittade ett kort som hon tyckte passade mig och skrev lite fina saker på insidan. Det gjorde min dag.
Tackar.


We are not put on this earth to be ordinary, but to stretch our limits and reach for the sky. - Victoria Turner Biels

Så sant så sant.
För övrigt så såg jag ju lite av VMA's eftersom att jag ändå var vaken. Och Russell Brand som är en engelsk komiker snackade i början. Och han var inte lite kontroversiell, han sa nämligen att Bush var "a retard", att alla borde rösta på Obama, han snackade skit om republikanernas vice president Sarah Palin för att hennes 17-åriga dotter är gravid och dom nu använder det i kampanjen. Han sa en massa annat bra också, men det finns inte på Youtube än så ni får vänta lite, men jag lägger upp det när det finns. Han var så skönt oamerikansk och upplyste alla om vad övriga världen tycker.


Här är han, mannen som tills nyss jag tyckte var ganska jobbig men nu är en europeisk hjälte.

Oh, nu är det Dexter. Hot hot hot.

Kalla det ödets ironi.

För övrigt så är jag vaken, men tro på fan att jag inte är trött.
Tyvärr så råkade jag också märka att MTV VMA's startar om typ en halvtimme, så då kan man ju lika gärna se det resonerar jag.

Jag rapporterade att jag såg Viktor Åkerblom-Nilsson och Sara Varga ute på sleven i fredags natt. Jo, enligt Klick så har dom tydligen gjort slut och hon har en romans med Björn Gustafsson. Jag tyckte det var lite bisarrt när hon stod precis framför tidningen men jag läste inte noga på tidningen förrän idag.

Konstigt nog var dom ute tillsammans trots att dom ska ha gjort slut. Kanske lite postrelationshipclosuresex? Hon kanske kände ett starkt behov av closure helt enkelt.


Hon har ögon på två håll helt enkelt... undra om det kanske blir en trekant. Det skulle jag betala dyrt för att se, trots brösten.

Annat som också är rätt skrämmande är att Sofia berättade helt apropå ingenting att Marie och Christoffer (dom som jag drömde om, min drömkollega och hennes jätteex) är ihop igen. Hur kan jag inte tänka på dom på två år, sen drömma om dom och dagen efter nämner Sofia dom. Det är bara läskigt. Jag skyller på FRA-lagen.

Nej, nu är det snart VMA's. Jag lär ju inte sova inatt.

Konspirationsteorier

Jag orkar faktiskt inte berätta om igår kväll. När jag kollar och ser att mina sex senaste inlägg handlar om Seven Eleven så är det illa. Så jag byter ämne. Till konspirationsteorier.

Det kanske låter som att det är helt taget ur luften men sanningen är den att jag har haft dom väldigt länge. Och nu har SVT skaffat sig egna. Dom visade dokumentären 9/11 - en konspiration? ikväll, som handlar om att det är den amerikanska staten som sprängde/rev/körde flygplan in i tornen på Manhattan. Varför? För att få folket att tycka att en krigsinsats är rättfärdigad och således inte tappa tron på George W. Bush.

Det är skrämmande hur mycket belägg dom har för att det faktiskt är statens påhitt och inte en terrorisaktion. Det är allt från att hus inte kan rasa pga brand, att hus bara rasar så exakt när det är kontrollerade rivningar, att dom hade sagt till larmcentralen att alla larm den dagen bara är övning, att han som ägde husen tecknade en terroristförsäkring för flera miljarder två veckor innan till att BBC rapporterar att ett hus hade rasat 20 min innan det faktiskt gjorde det. Var det planerat? Jag tror det.

Här är nyhetsinslaget om WTC7, där man ser huset hon rapporterar om i bakgrunden.



Här är en annan liten teori som folk har. Ni får avgöra själva om ni tror på det.


Det finns många dokumentärer med en del skräp men också med en jävla massa experter och folk som bara vill ha svar på frågor som dom inte får.
Om ni vill veta mer så kan ni kolla in Zeitgeist, While the towers fell och Loose Change för att nämna några.

Man får tycka vad man vill, men grymt intressant är det, och fruktansvärt skrämmande.
Nej, ska jag sova... fast jag är ju inte trött. Kan det ha något att göra med att jag gick upp vid fem idag?

The truth is out there.

Cirkus Sleven

Funderar på att konkurrera ut bröderna Bonett. Eller Scott eller vad fan dom nu heter.

Det var som världens längsta hemmafest igår, alla man kände var där, personal som inte jobbade löpte amok bakom kassorna, och folk snodde och bråkade. Sofia, Lea och Bam Bam var in och även Bettan och Christina. Fett kul. Bettan har ju legat i något slags håla i ett halvår för vi har inte fått tag på varandra.

Anyhoo, nu ska jag åka och handla med bärhjälp från Soffan, jag har nämligen tio procents rabatt på hela summan på ett köptillfälle. Så nu blir det hamstring. Jag skulle gå upp tolv för att jag ska somna i tid ikväll, men jag vaknade halv fem. Känns lite omoraliskt men jag har ju faktiskt jobbat natt.

Nej, nu ska jag fräscha till mig så att jag ser respektabel ut.
Fred ut.

Gör inte som min mamma

Och ring mig kl 12 imorgon, för det är helt enkelt inte rättvist eller socialt accepterat.
En annan ska ju ta och sova nu, och jag ska sova så hårt. Dagens natt (snacka om contradiction) var en cirkus.

Galet.
Grisigt.
Godnatt.

En natt i livet på Seven Eleven

Det började med ett bråk. Ja, inte med kollegorna då, eller kunderna för den delen (än) utan med dom nya kassorna. Jag har ju inte haft med dom att göra tidigare och dom gillar tydligen inte alls mig. Det är någon slags automatisk grej som man kör in pengarna i och har man tur får man växel tillbaka.

Rodde inte kom i tid blev jag ju helt övergiven där med en maskin jag aldrig har hanterat men geni som man är så löste ju det sig ändå. Sen brakade kvällen loss. Det är ett intressant arbete ur samhällssocial (är det ett ord?) synpunkt då kvällens gång reflekteras i besökarnas fyllor och mål. Det är mycket cigg och mycket folköl i början, som går mot mer cigg, folköl och senare även mat.

Redan i början kom en kund in och berättade att det var värsta tårgaskriget utanför. Tur för Rodde som två sekunder tidigare var påväg in. Jag tänkte inte mer på det, man tar ju liksom inte allt på allvar, men någon timme senare kom polisen in och började snacka med mig. Jag vet inte hur mycket man får säga, men det hade hänt ett brott, och dom misstänkte att vi kanske hade fångat någon på våra kameror.
Så vi utbytte information och sen försvann det ur minnet. Ända tills vi hör skrik, ser några springa förbi och sen ser typ tio poliser med batonger i luften skrikandes efter. Och efter dom en pikébuss i 180. Helt galet.
Undra om det står i tidningen idag?

Det var inte allt som hände heller. Vi hade ju en massa fyllon och däribland en skolkamrat och två gamla ragg.
En skön kille kom in vid fyratiden då de flesta redan har dragit hem och stod och pratade i telefon. Han var riktigt jävla dragen och sa "jag kommer hem till dig nu, jag tar en taxi". Och i början lät han rätt okej ändå, trots fyllan, man trodde han hade koll. Men sen kom; "Marika, jag är så full.... vart är jag? På Seven Eleven? Va fan!"
Sen började han bråka med en kinesisk utbytesstudent och ville få honom att tro att han är rasist så att han kunde skälla ut honom för att han faktiskt inte var det. Men kinesen fattade ju inte ett ord svenska, så det var en väldigt bisarr konversation

 

Kändisspaning hade jag också, Viktor Åkerblom-Nilsson med flickvän Sara Varga var in. Hon var full, plastig och dryg medan han var full, snygg och trevlig. Intressant par, hon måste vara bra i sängen.



Hela tre slevenmedarbetare kom in på fyllan och ville ha mat, så jag är ju inte ensam om att göra det, det kändes skönt!
Det bästa med allt är ändå att när man ska gå hem, så är det en massa skit som ska slängas. Då råkar det ramla ner i min väska.


Detta fick jag med mig hem, och det är mer än det ser ut att vara. Frysa in säger jag bara!

Nej, nu ska jag hämta tvätt!


Slevendröm

Som vanligt när man har haft en ovanlig natt så verkar hjärnan brinna av sådär på morgonkvisten innan man vaknar till liv. I mitt fall så skedde det i ytterligare en bisarr dröm.

Av någon outgrundlig anledning så drömde jag att jag jobbade på Seven Eleven (snacka om att ta med sig jobbet hem) på ett hörn på söder. Det var jag och Marie som gick i min klass på natur. Och jag försökte sno pengar från kassan men hon var jävligt uppmärksam så det var svårt.

Då dök hennes ex/pojkvän (har inte träffat henne på två år så jag vet inte deras nuvarande status) upp och fråga mig inte varför men han var en jätte. Och då menar jag verkligen en sån där sagojätte. Det kan iofs bero på att jag häromdagen såg ett Scrubsavsnitt där Janitor var en jätte.


Såhär såg han ut, fast som sig själv liksom.

Anyhoo, så började han leta efter oss, och vi blev ju livrädda, så vi gömde oss bakom kassadisken och sen sprang vi ut bakvägen, som för övrigt inte finns i verkligheten. Men vi kutade och kutade, och sen insåg vi när vi sprang att han kan ju lukta till sig oss, så jag kom på att vi kunde springa in hos Elaine, men jag kunde inte koden. Då ringde jag Sofia som egentligen inte alls kan koden, men hon var i huset. Hon öppnade och vi skulle gömma oss på takterassen, men det hade blivit en lägenhet som vi fick sova i. Men fönstret var öppet så han kände ju lukten, och vi hörde hur han hoppade närmare och närmare.

Så när han var på baksidan så sprang vi ut och fick tag i en polis som pekade på en brandstation och när vi sprang in där (för då kändes det logiskt) så vaknade jag av att mina päron ringer mig.
Men jag somnar om och då har vi made peace med jätten, han hade ju bara blivit så och ville bara bli sig själv, och det var jättesynd om honom. Så jag undrar vad jag drömmer imorgon.

Craaaazy.


24 timmar är mer än en dag.

Det är nämligen ett dygn. Och för så lång tid sen så gick jag upp och åt frukost.
Sen tränade jag en hel dag, följt av att åka hem och städa. Sen for jag till jobbet. Så för mig är det typ fortfarande fredag.

Med en jävla massa red bull och mycket fyllon så höll jag mig vaken.
Imorgon uppdaterar jag om natten. Det var polispådrag, tårgas, "jag saknar dig så mycket-samtal", rasistbråk och en massa annat tok.



Godmorgon och godnatt.

Thanks Heaven for Seven Eleven.

Ja, det är så illa. För att betala av mitt kreditkort så måste jag börja jobba igen . Och det är ju skönt att det är ett jobb som jag kan men det som inte är lika skönt är att det är fredag kväll och jag ska vara nykter för att jag ska jobba inatt.

Så jag kommer inte i säng förrän kl 7 imorgon bitti kanske. Och för er som inte vet så ligger mitt Seven (som är det enda på halva söder med nattöppet) mittemot en krog med Stockholms billigaste öl. Gröne Jägaren. För er Sundsvallsbor så är det som Daltons fast mycket mycket värre. Dom har också karaoke och fyllona brukar vilja komma in hos oss och sjunga lite också.

Det blir väl en uppdatering imorgon om det händer något speciellt. Vi brukar ha en tävling där vi utnämner en "nattens idiot". Och det finns alltid många nominerade.



Kom in och hälsa på vetja!

Fyfan vilken vecka.

Förutom att jag går i skolan från nio till fem (när jag väl är där i tid) så har jag denna vecka tagit workshopklasser för Blake varje kväll. Och de senaste två dagarna har jag tagit dubbla klasser. Det är hårt.

Men idag gjorde vi contemporary, och det var riktigt jävla kul, och sen så gjorde vi let me think about it. Och även om jag inte känner att jag knäckte, så känner jag att min tid kommer. Det här är bara början för jag har ju faktiskt inte tagit sånt här förut även om jag har gillat stilen.

Imorgon gör jag som Dolly Parton och jobbar nine to five med min utåtvridning och kickar och sånt. Men det tar inte stopp där. Precis då alla går på helg så ska jag jobba. Och nu kanske ni tänker att jag åtminstone får sovmorgon. Icke då. Jag jobbar nämligen natt. Så kl 23 ska jag vara färdig ombytt och inloggad i kassan på sleven och jobba till kl 6.

Men en annan behöver ju pengar då min skuld på kreditkortet var 10000. Och lite övertrasserat på det.

Nu behöver jag min skönhetsömn. För imorgon kommer min grej. Emmas klasser känns mer och mer som det passar min kropp. Och tills min tid som kommersiell dansare kommer så ska jag knäcka där jag kan.

Godnatt!

Sittandes

Ja, nu sitter man här utanför dörren till studio 8 och hör på en kolikbebis som skriker samt ett vagt pianospelade och Jeanettes "and a one and a two and a three and a four".

Anledningen? Jo, jag var hos min sjukgymnast och tydligen så ska jag inte ha ont när jag gör saker som jag får ont av, så jag måste till sjukhuset för att dubbelkolla så att allt är läkt rätt. Det suger ju. Och det går inte att ringa dom och prata utan man lämnar sitt telefonnummer och så säger en sån där jobbig automatröst att dom ringer upp en "omkring kl 9 imorgon förmiddag".

Ah well, Blake knäcker iaf. Idag ska vi göra Toy Soldier, som jag ju la upp här för nån dag sen.

But I'm staying positive.

Lång dag och kort morgon

Ja, igår så var det en lång dag. Det började med att jag missade första klassen men fick jättemycket gjort ändå som jag inte hade haft tid att fixa.

När jag sedan kom till skolan var det tre fysiska klasser på varandra och det var väl inte min bästa dag men det vände.
Jag bestämde ju sedan att jag skulle ta Blake på kvällen vilket jag då gjorde. Det var fab även om min prestation inte var den bästa. Sen tänkte jag att jag skulle skynda hem för att hinna laga mat och sova i tid för det var en lång och fysisk dag.
Men då tar det en halvtimme för bussen att komma som egenligen ska ta tio min, så det tog närmare en timme för mig att komma hem.

Följdaktligen somnade jag sent, för att jag kan ju inte sova när jag går och lägger mig, jag måste ju ligga vaken i tre timmar först. Och det resulterade i att jag vaknade sent imorse och jag hade hunnit till klassen om jag hade varit någon minut snabbare, eller om det hade varit grönt vid alla övergångställen. Det suger hårt.

Jag klev in genom entrén när Malin stängde dörren till fyran. Vet inte om jag hade kunnat vara med ändå för jag har så jävla ont just nu. Dom gör något konstigt test som förmodligen inte är avgörande för min framtid som dansare, men det är ändå jävligt irriterande att missa en klass. Hur botar man insomnia?


Ungefär på denna nivån är det.

Nej, ska jag ändå vara här kan man ju förbränna lite åtminstone.
Peace!

Blake Mcgrath

Har jag tagit klass för ikväll. Är fett trött för det har varit en lång lång dag. Orkar jag så är jag mer specifik senare.
Men detta är iaf Blake som jag tog klass för ikväll;


Det är typ sånt vi gjorde ikväll, snabbt som satan, och fjolligt!


Här är något annat som han också är grym på, trix!

Effektivisering

Det har det varit hemma hos Forsberg idag.

Gjorde inte så mycket imorse trots att jag vaknade tidigt och nykter för ovanlighetens skull. Har egentligen bara chillat halva dagen och sen fick jag panik och började städa, göra sångövningar och slutligen landade jag i min bokföring.
Och det är inte bara sådär utan jag har inte gjort något sen jag skaffade företaget för ett halvår sen i februari.

Men nu är jag back on track och efter det så dammsög jag och diskade, och nu har jag gjort en massa övningar också.
Så jävla effektivt! Nu ska jag bara raka bort det som ska föreställa någon slags skäggväxt och sova så är jag fit for fight imorgon bitti.

Godnatt!

RSS 2.0